Alergeny

 

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice
1169/11 EU:

1) Obiloviny obsahující lepek: pšenice, žito, ječmen,oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich.

2) Korýši a výrobky z nich,

3) Vejce a výrobky z nich,

4) Ryby a výrobky z nich,

5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich,

6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich,

7) Mléko a výrobky z něj,

8) Skořápkové plody a výrobky z nich,

9) Celer a výrobky z něj,

10) Hořčice a výrobky z ní,

11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich,

12) Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2,

13) Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj,

14) Měkkýši a výrobky z nich.