Alergeny
Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice
1169/11 EU:
1) Obiloviny obsahující lepek: pšenice, žito, ječmen,oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich.
2) Korýši a výrobky z nich,
3) Vejce a výrobky z nich,
4) Ryby a výrobky z nich,
5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich,
6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich,
7) Mléko a výrobky z něj,
8) Skořápkové plody a výrobky z nich,
9) Celer a výrobky z něj,
10) Hořčice a výrobky z ní,
11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich,
12) Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2,
13) Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj,
14) Měkkýši a výrobky z nich.